Allt om Samsung Galaxy Z flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5 är en snygg och funktionell mobil med flera fördelar. Den är kanske främst känd för sin högkvalitativa skärm men har också flera andra spännande funktioner. Den är också känd för att vara en ihopfällbar modell. Här berättar vi allt om Samsung Galaxy Z flip5 och vad du kan förvänta dig av denna telefon.

Skärmen som förändrar allt – Samsung Galaxy Z

Galaxy Z flip5 har en helt ny framsida men en större svart panel på den ena sidan. En stor skillnad med denna modellen är att det inte går att välja färg. Det var något som var möjligt med flip 4. Modellen flip 5 finns dock i flera olika färger så du har lite valmöjligheter. Skärmen är också lite mindre än den stora konkurrenten Motorola Razr 40 Ultra. Det är lätt att tro att skärmen är liten i jämförelse med flera andra smartphones, men den är faktiskt lika stor som den första iPhonen som lanserades.

Om du kan tänka dig en mobil med en lite mindre skärm kan denna vara ett riktigt bra alternativ. Det är dock en ganska dyr mobil så vissa kritiska röster tycker att man får lite telefon för pengarna.

Hårdvarudesign

Den här modellen skiljer sig väldigt mycket från resten av serien när det gäller själva designen. Det är fortfarande en vikbar telefon, men den har en betydligt större skärm. Samsung har även gjort om gångjärnen för att mobilen ska bli mer kompakt. Den är två millimeter tunnare när den är ihopvikt vilket är skönt för dig som brukar ha din telefon i fickan.

Den kompakta formen gör att den lätt får plats i fickan. Det är en väldigt bra telefon för dig som prioriterar en snygg design framför andra tekniska detaljer. Just den snygga designen är något som Samsung Galaxy Z flip 5 fått mycket positiv kritik för och som får den att sticka ut från sina konkurrenter.

Problemet med vikbara skärmar

Många klagar på att plastskärmen kan kännas väldigt plastig när du använder den. Det är dock inget problem som är unikt för Samsung utan som alla mobiltillverkare kämpar med. Många tycker också att användarupplevelsen är sämre när de använder vikbara skärmar. Du får också vara beredd på att du både känner och ser vecket i skärmen. Det stör dock inte särskilt mycket.

Vi rekommenderar att du köper både Samsung Galaxy Z Fold 5 skal och fodral för att undvika skador. Annars är det stor risk att du repar skärmen eller får sprickor om du skulle tappa den i golvet eller marken.

Batteritiden och kapaciteten

Denna modell har samma batteri som förra årets modell och har en kapacitet på 3 700 mAh. Det är ganska litet för en smartphone med en skärm i denna storlek. Det beror på att telefonen har en tunn design och att gångjärnen tar väldigt mycket plats.

Trots att batteriet har samma storlek som tidigare känns det som att batteritiden har förbättrats. Du kan räkna med att telefonen håller en hel dag vid normal användning. Vi rekommenderar dock att du har en laddare tillgänglig för att vara på den säkra sidan. Kom ihåg att du inte bör ladda ur litiumbatterier helt och hållet.

Du kan ladda din Galaxy z flip5 via sladd eller trådlös laddning. Du kan även snabbladda om du har en USB PD-kabel hemma. Det ingår nämligen ingen sådan kabel vid köpet. Du får dock en vanlig USB C-kabel så du kan ladda den som vanligt.

Din nya selfie-fotograf

Om du gillar att ta bilder kan du inte räkna med någon uppdatering av kameran från föregående modell. Denna kamera är i princip identisk med sin föregångare vilket är något av en besvikelse. En fördel med den nya modellen är att framskärmen är mycket större. Det är perfekt för dig som gillar att ta selfies. Du kan alltså göra det med huvudkameran, vilken tar betydligt bättre bilder än selfiekameran.

Hur fungerar mjukvaran

Samsungs mjukvara är fullspäckad med flera spännande funktioner. Om du bara kan hitta och förstå dem kan du få en väldigt kraftfull mobil. Många nybörjare blir lätt irriterade om mjukvaran är allt för avancerad. Två saker som är väldigt bra med Galaxy z flip5 är att du kan ha uppe två appar på skärmen samtidigt. Du kan även se dina notiser utan att behöva sträcka dig till toppen av skärmen, varje gång.

Fördelar med Samsung Galaxy Z flip 5

En av de stora fördelarna med Galaxy Z fold är den stora skärmen. Det innebär att du kan använda två appar samtidigt utan att det blir rörigt eller smått. En annan fördel är att batteritiden är bättre än på sin föregångare. Ytterligare en fördel är att du kan ta bra selfies med huvudkameran. Det är perfekt för dig som är aktiv på sociala medier eller bara gillar att ta bilder.

Nackdelar med Samsung Galaxy Z flip 5

En nackdel med Samsung Galaxy z flip5 är den ihopvikbara skärmen. Det är långt ifrån alla som gillar en sådan skärm. Vissa klagar även på att telefonen känns lite plastig när de använder den.

Frågor och svar

Hur bra är Samsung Galaxy Z flip?

Galaxy z flip-serien är en bra telefon för den som vill ha en smidig och kompakt telefon som är enkel att bära med sig i fickan. Den har en bra batteritid och en bra mjukvara, om du bara tar dig tid att sätta dig in i hur allt fungerar.

Hur mycket kostar en Samsung Galaxy Z?

Priset för en Samsung Galaxy Z ligger runt 23 500 kronor, om du köper den direkt från Samsung.com. Du kan även köpa på abonnemang och betalar då mellan 1 000-2 000 kronor i månaden. Vissa återförsäljare erbjuder möjligheten att byta in din gamla mobil för att få ner priset lite.

Vad kostar Galaxy flip 4?

Priset för den föregående modellen Flip 4 ligger någonstans mellan 12 000 -14 000 beroende på vilket abonnemang du väljer. Du kan även hitta den billigare om du kan tänka dig att köpa en begagnad modell.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0