Så streamar du innehåll på utländska streamingtjänster

Finns inte de filmer eller serier du vill se på de streamingtjänster du har? Kanske är det en sprillans ny film du vill se som endast finns att tillgå på Hulu i Japan eller amerikanska Netflix. Dessa går inte att tillgå på grund av regionsbegränsningar, så kallad “geoblockering”. Som tur är kan man kringgå dessa begränsningar.

Med hjälp av ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan man koppla upp sig på en server i ett annat land och därmed streama filmer och tv-serier via en streamingtjänst i detta land. Trots att man befinner sig hemma i Sverige och svenska IP-adresser inte ens kan tillgå dessa streamingsites. Men hur använder man sig av en VPN-tjänst för streaming, och hur fungerar det egentligen?

Vad är ett Virtuellt Privat Nätverk (VPN)?

En VPN låter dig skapa en säker anslutning till ett annat nätverk över Internet. Sålunda kan en VPN användas för att komma åt regionsbegränsade hemsidor, såsom streaming sites i utlandet.

I mycket enkla termer ansluter en VPN din PC, smartphone eller surfplatta till en annan server någonstans på internet och låter dig surfa på internet med den enhetens internetanslutning istället. Det vill säga att om servern är i ett annat land så kommer det se ut som att du är från det landet, och därmed kan du komma åt geoblockerat innehåll.

Är det lagligt att använda sig av en VPN?

Det korta svaret är: Ja. VPN är helt lagligt i Sverige, under förutsättningarna att man inte gör något olagligt när man surfar online, som att ladda ner olagliga filer.

Faktum är att VPN-tjänster är lagliga i många länder runt om i världen, utöver auktoritära regimer som Kina och Ryssland. Med det sagt kan du fritt fram streama innehåll på en utländsk streamingtjänst med en VPN. Dock INTE om streamingtjänsten i fråga skriver att detta strider mot deras villkor.

Så använder du en VPN för streaming sites

Redo för att börja streama filmer och serier på utländska streaming sites med hjälp av en VPN-tjänst? Då kan du använda dig av vår guide nedan för att komma igång.

1.     Välj en välrenommerad VPN

Till att börja med ska du hitta en VPN-tjänst som har bra omdömen samt har servers i det land du gärna vill streama innehåll från. Det finns gott om VPN-tjänster idag så se till att välja en som uppfyller dina behov och din budget.

2.     Teckna ett abonnemang och ladda ner tjänsten

När du bestämt dig för en VPN-tjänst är det dags att betala för ett abonnemang. Det finns dock några VPN-tjänster som är helt gratis, så dessa kan vara värda att undersöka innan du betalar för något. När du tecknat ett eventuellt abonnemang ska du ladda ner tjänsten till din valda enhet varifrån du ska streama.

3.     Anslut dig till en server och börja streama

När VPN-tjänsten finns på din valda enhet väljer du en server i det land där streamingtjänsten möjliggörs. Sedan surfar du in på streamingtjänsten, registrerar dig och betalar för ett eventuellt abonnemang. När det är klart kan du börja streama!

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0