Så minimerar du riskerna för förlust när du investerar

Människor dras till investeringar på grund av den vinstpotential som finansmarknaderna erbjuder. Aktier, valutor, fonder och liknande värdetillgångar kan skapa ekonomiskt oberoende eller en extra inkomst, men de kan också resultera i katastrofala förluster. Som tur är finns det sätt att minimera riskerna för förlust på. Dessa går vi igenom nedan.

Ha realistiska förväntningar

När du investerar bör dina förväntningar på vad du kan tjäna vara realistiska. Om du har orealistiska förväntningar och därmed sätter orealistiska mål finns det en större risk för förluster. Att förstå att dina avkastningar inte kommer att vara linjära utan en kombination av positiva, negativa och jämna är viktigt. Att vara införstådd med detta kommer hjälpa dig att stå emot de dåliga perioderna på marknaden.

Ha en investeringsstrategi

Att ha en investeringsstrategi med en uppsättning regler både för att köpa och sälja aktier kommer att ge dig disciplinen att sälja aktier innan förlusterna inträffar. En bra investeringsstrategi bör baseras på grundläggande tekniska och/eller kvantitativa faktorer. Din investeringsstrategi är som din spelplan för att bygga upp din portfölj. Men det är mycket viktigt att du gör en investeringsstrategi som är rätt för dina mål och din situation i livet. Mer om investeringsstrategier kan du läsa hos Aktieskola.com.

Diversifiera din investeringsportfölj

Som investerare lever du i en tid där det finns många olika strategier och investeringsalternativ. När du har en aktie i åtanke som du tänker investera i, bör du undersöka de alternativ som kan öka dina investeringsval och hjälpa dig att begränsa eller till och med vända en potentiell förlust. Just därför är det så viktigt att diversifiera din investeringsportfölj med olika aktier och andra finansiella instrument. På så sätt sprider du dina risker och minimerar risken för stora förluster.

Ställ in Stop-Loss

Stop-loss är en inställning som investerare kan använda sig av hos diverse onlinemäklare. Denna inställning förhindrar att känslor tar över när man investerar och begränsar därmed potentiella förluster. Att ha en stop-loss-inställning på aktier du äger är således nästintill en nödvändighet för att minimera förluster. Det är dock viktigt att betona nackdelarna med Stop-Loss också, nämligen att en kortsiktig prissvängning kan aktivera stoppet och utlösa en onödig försäljning av aktien.

Låt inte känslorna ta över

Åter igen är det viktigt att inte låta känslorna ta över när det gäller investeringar. Investeringar ska inte vara ett fulltidsjobb, åtminstone om man inte har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att ha det som ett fulltidsjobb. Detta har åtminstone inte majoriteten av svenska befolkningen. Se därför till att investera med måtta, annars finns det en risk för att allt för många känslor blir inblandade. Sätt gränser och håll dig till dessa, annars kan dina investeringar snabbt resultera i förluster snarare än vinster.

Att investera utan att låta känslorna ta över är enklare sagt än gjort, men det finns några viktiga överväganden som kan hålla en enskild investerare från att jaga meningslösa vinster. Att förstå din egen risktolerans och riskerna med dina investeringar kan vara en viktig grund för rationella beslut.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0