Recension av FIFA 22

FIFA är världens mest spelade och uppskattade sportspel. Nu finns den senaste upplagan tillgänglig på marknaden. Med fantastisk grafik och oöverträffad realism så har FIFA äntligen skakat av sig tyngden från tidigare lyckade spel och tagit steget in i framtiden.

FIFA 22 är det första spelet i serien som har utvecklats med den nya generationens konsoler i åtanke. Förväntningarna är således skyhöga och släppet var mycket efterlängtat. FIFA 22 är precis som andra spel i serien inte någonting nyskapande eller helt unikt. Krutet har som vanligt gått åt till att polera upp den redan fantastiska spelupplevelsen och paketera om den i den modernaste tappningen möjligt. Detta har lett till en fantastisk spelupplevelse som är bland det bästa som går att uppleva på ett PS5, vilket var konsolen som vi spelade FIFA 22 på.

FIFA 22 tar franchisen till nästa nivå

För den som har spelat ett tidigare spel i FIFA-serien så kommer mycket med FIFA 22 kännas bekant. När allt kommer till kritan finns det inte så mycket som går att göra för att ta fotboll till nya innovativa höjder. Var utvecklarna istället har lagt ner allt sitt fokus är på animationerna och på att få spelet att flyta på så naturligt som möjligt. FIFA har länge haft problem med att spelarna känns klumpiga att styra och att mycket känns onaturligt.

Alla dessa känslor är som bortblåsta med FIFA 22. Spelet flyter på ett fantastiskt sätt och animationerna och rörelserna är otroligt verklighetstrogna. Addera detta med grafik från nästa generation och man får en spelupplevelse som känns familjär och nyskapande på samma gång.  Alla klassiska element som gör FIFA så omtyckt finns på plats i en modern och otroligt snygg paketering.

Spela online eller lokalt

Oavsett om du är intresserad av att spela mot vänner och familj i TV-soffan, eller är intresserad av att testa dina färdigheter online så möjliggör FIFA 22 roliga stunder fyllda med tävling. Det går på under en minut att komma in i en match lokalt.

För dig som är intresserad av att spela mot andra spelare online så gör FUT en efterlängtad comeback. Här bygger du upp ditt eget lag och tävlar sedan mot andra spelare. För dig som bara vill komma in i en snabb match så går det att välja mellan över 700 lag från världens alla hörn.

Spelupplevelsen

Spelupplevelsen är som vi tidigare nämnt helt fantastiskt. Utvecklarna har lagt allt krut på att förbättra vad som redan är världens bästa sportspel. Detta har de gjort genom att göra smartare målvakter. Positionering och reflexer är baserade på riktiga målvakter och gör att varje mål känns som om det är välförtjänt. Men det som känns av allra mest är den uppdaterade bollfysiken. Bollen rullar och flyger genom luften på ett verklighetstroget sätt.

Kontrollerna är också makalöst välbalanserade. Spelet är otroligt responsivt och ger dig fingertoppsprecision när du dribblar dig förbi en backlinje, eller slår ett inlägg. Addera detta med att spelet ser helt fantastiskt ut så har du en spelupplevelse som imponerar på alla, fotbollsintresserade eller inte.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0