Uppdatera drivrutinerna på din dator med AVG Driver Updater

Äger du en dator och är du förtvivlat över att den med tiden utsätts för jämt fler utmaningar samtidigt med att den blir allt långsammare?  Detta är ganska vanligt för merparten av alla datorer då det med tiden lagras en massa onödiga filer, gamla program och föråldrade drivrutiner på din dator som inte ses med blotta ögat.

Precis som du har en dammsugare hemma för att bli av med skit och smuts, behöver din dator det samma. Många är medvetna om att kontinuerligt städa i filerna på datorn eller tömma papperskorgen med jämna mellanrum, men ofta glömmer vi att datorn också lagrar drivrutiner till hårdvarukomponenterna. Och dessa drivrutiner kan vara orsak till konflikter och försämrat prestanda om inte de tas bort när de blir för gamla.

Vad är en drivrutin?

Bare så du är säker på vad vi menar, så berättar vi lite om vad en drivrutin egentligen är. Det kan nämligen våra svårt att genomskåda komplex teknologi om inte man befattar sig med det dagligen. En drivrutin är en liten programkod som berättar för din dators operativsystem och annan mjukvara hur man kan kommunicera med en bestämd hårdvara. Drivrutiner tex kommer ihop med installation av en skrivare för just att berätta helt precis för operativsystemet vilka uppgifter hårdvaran, i detta fallet skrivaren, ska få. Ljudkortets drivrutiner berättar för din mjukvara hur den ska översätta olika former för data till audiosignaler, så kortet kan skicka ljud till dina högtalare. Det samma gäller för ett tangentbord, en skärm, grafikkort och annat. På din Windowsdator styrs alla drivrutiner från enhetshanteraren, som du hittar i alla Windowsversioner. Här kan du se vilka drivrutiner som finns på din dator.

I och med att man hela tiden byter skrivare eller annan mjukvara vill din dator spara några drivrutiner som inte längre behövs. Istället för att skicka signaler kommer dessa att försvaga din dators prestanda och som tiden går har du en långsammare dator. Lyckligtvis finns det hjälp nära till hands utan att du behöver göra något själv. Med AVG Driver Updater kan du låta AVG göra jobbet år dig, utan att det kostar dig något.

Men vad exakt är AVG Driver Updater för något?

AVG Driver Updater är ett program som är utformad specifikt för att skanna din dator efter föråldrade hårdvarukomponentdrivrutiner som kan orsaka olika konflikter på din dator. I värsta fall kan de minska din dators prestanda, men AVG Driver Updater ser till att problemet löses innan det ger allvarliga konsekvenser.
AVG Driver Updater skanner din dator och på så sätt ser den till att du snabbt och enkelt kan ladda ner och installera de nyaste drivrutinerna till alla de berörda enheterna.

AVG Driver är en molnbaserad teknologi som stort sett kartlägger alla din dators hårdvarukomponenter. Det kan röra sig om ljudkort, mus, skrivare, grafikkort och andra enheter som pratar med din dator. När AVG Driver har kartlagt alla dina enheter och deras drivrutiner kommer AVG Driver Updater att jämföra dessa med en molnbaserad databas. Moln betyder att databasen är lagrat i molnet och därför kan nås av alla som har möjlighet att gå på nätet. Denna databas jämför och väljer de nyaste drivrutinerna och på så sätt kommer din dator alltid att vara uppdaterat med de nyaste och bästa drivrutinerna.

Innan du börjar med AVG Driver Updater

AVG Driver Updater är en utomordentlig bra investering om du vill behålla din dator så länge som möjligt. Men innan du börjar är det några saker som det är bra att tänka på. Först och främst finns AVG Driver Updater inte i en svensk version, men den engelska utgåvan är lätt att förstå och det finns gott om möjligheter till råd och vägledning.
Samtidigt finns det ett antal systemkrav till din dator som är avgörande för att programmet ska fungera optimalt.
För att du ska kunna använda AVG Driver Updater måste din dator stödja ett av följande Windows-operativsystem:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Windows 8.1 (32-bit och 64-bit)

Windows 10

Dessutom måste din dator ha minst en Intel Pentium 1.5 GHz eller bättre. Du kan läsa mera om detta på nätet eller kontakta AVG. Till sist måste du ha minst 512 MB tillgängligt RAM-minna på 950 MB tillgängligt hårddiskutrymme, så att det finns plats för AVG Driver Updater.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0