Så skyddar du din dator/mobil när du streamar sport

Oavsett vart ifrån du streamar innehåll är det viktigt att du är försiktig. Du har säkerligen stött på Pop-upfönster förr när du streamat sport online. Tyvärr kan ett felklick på dessa infektera din dator med en skadlig kod, och när olyckan är framme kan en hacker stjäla ditt lösenord, kontoinformation och annan, privat information.

Att skydda sin dator eller mobiltelefon är kanske inte det första man tänker på när man streamar. Man är för fokuserad på sina favoritspelares möten på planen. Men det är ett måste att förbli säker, även när man streamar. Här går vi igenom hur du gör det på bästa sätt!

Prioritera sport på TV

Det viktigaste när det kommer till sporttittande är att välja säkra alternativ. Med det menar vi att du bör överväga att se sport på tv framför på din enhet om dina favoritkamper nu sänds där. TV-tittande är trots allt betydligt säkrare än att streama sport, allt eftersom du inte delar med dig av några privata uppgifter där. Håll koll på tvsport.se efter dina favoritkamper – förhoppningsvis kan du se dem på TV istället! Ser du sport på TV kan du inte bara känna dig trygg, men upplevelsen blir också bara något helt unikt. Det är något med de där klassiska tv-apparaterna som gör sportupplevelsen till något extra. Man är bunden till att se en match på exakt tidpunkt, precis som man hade varit om man sett matchen i realtid.

Välj legitima streamingtjänster

Men som alla fotbollsnördar är utbudet på TV rätt dåligt, åtminstone om man inte har ett dyrare tv-paket. Givetvis kan det vara minst lika bra och säkert att streama innehåll – förutsatt att du väljer legitima streamingsidor. Betaltjänster är alltid att föredra, men för dig med en tight budget kan vi rekommendera bettingsidor. Du hittar högkvalitativa bettingsidor med streamingmöjligheter, framförallt anpassade efter mobiltelefoner, på oddsappar.se. Då kan du streama sport utan att bekymra dig allt för mycket om din säkerhet!

Ha ett antivirusprogram installerat

Men att streama på legitima sidor räcker inte alltid. Några gånger är hackers väldigt klipska. Därför är det väldigt viktigt att du alltid har ett aktivt antivirusprogram på din enhet, och ser till att detta skydd uppdateras regelbundet. Genom att ha ett bra antivirusskydd på din enhet motverkar du chansen för att ett virus tränger in på din enhet och att en hacker får tag på din privata information. Streamar du mycket från din mobil bör du även ha ett antivirusskydd på denne.

Använd ditt sunda förnuft

För att skydda dig från virus och/eller hackers när du streamar sport är det kanske viktigaste faktiskt att du använder ditt sunda förnuft. Gör du inte detta är du ett enkelt mål för hackers. Med sunt förnuft menar vi att du inte ska göra något du känner dig osäker på, men också att du ska vara försiktig med ALLT du gör. Klicka för guds skull inte på några pop-upfönster, och streama inte på en sida som verkar halvdan. För att förebygga en virusattack måste du själv motverka det – ett antivirusskydd kan inte lösa alla problem.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0