Så optimerar du din dator för pokerspel online

Oavsett om du spelar poker online på professionell nivå, eller för att du helt enkelt tycker att det är kul, krävs det att din dator kör som den ska. Det finns inget mer frustrerande än en dator som laddar eller plötsligt stängs av när man är mitt i ett cashgame eller en turnering.

För att förbättra din spelupplevelse är det därför smart att du optimerar din dator. Det vill säga att du genomför de steg som krävs för att din dator kör smidigt och snabbt. Här är några knep du kan använda dig av!

Håll ditt grafikkort uppdaterat

Grafikkortet är en av de viktigaste komponenterna i din stationära eller bärbara dator. För att kunna njuta av en förträfflig pokerspelsupplevelse online behöver du därför vara säker på att ditt grafikkort drivs på den senaste uppdateringen. Förutom att förbättra bildkvaliteten kan det också fixa andra problem, som att minimera risken för att spelet laggar. Samtidigt ser en uppdatering av grafikkortet också till så att du alltid har de senaste funktionerna och kontrollpanelerna.

De flesta datorer idag uppdaterar grafikkorten automatiskt. Om din enhet inte gör det föreslår vi att du ställer in den så att den automatiskt uppdateras månatligen – då slipper du tänka på det själv och kan njuta av en pålitlig pokerspelsupplevelse online.

Rensa din enhet från onödiga program och filer

En faktor som tenderar att göra datorer och andra enheter långsamma är allt för många nedladdade program och filer. Vet du med dig att du har allt för mycket onödigt på din enhet kan det därför vara på tiden att du rensar den nu. Om inte är det högst sannolikt att din pokerspelsupplevelse inte blir så förträfflig som du önskar att den hade varit.

Börja med att gå igenom din dators menyrad. Är den helt fylld? Då ligger det förmodligen någon applikation där som du inte är i behov av. Se till att avinstallera de program du inte behöver, eller åtminstone stäng av så att de inte automatiskt öppnar när du startar din enhet.

Se till att ha ett antivirusskydd installerat

Ett antivirusskydd fungerar inte bara som ett skydd mot att skadliga programvaror, virus och hackers lägger händerna på privat information om dig. De gör så mycket mer än så. Många gånger gör nämligen virus att ens enhet går betydligt långsammare än vanligt, och därför kommer även din spelupplevelse påverkas negativt av detta. Vi föreslår alltid att man har ett antivirusprogram installerat på sin enhet, och om inte för säkerhetens skull – gör det för din spelupplevelses skull. Det finns gott om bra antivirusprogram där ute, och många av dessa är samtidigt väldigt billiga!

Det räcker alltså inte med att känna till alla pokerregler från pokerregler.nu för att få den bästa pokerupplevelsen online möjligt. Man måste även se till att sin dator är optimerad och kör som den ska. Det finns ju trots allt inget värre än att ens enhet plötsligt börjar lagga när man är mitt i ett spel. Det är inte bara slöseri med tid, men också lite som att kasta pengar i sjön.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0