Bekämpa skadlig programvara med ett AVG antivirusprogram

När du har investerat i en enskild dator åt dina barn bör du härnäst installera ett antivirusprogram på den. Det finns ett stort urval av lösningar som kan bekämpa skadlig programvara. På så sätt kan datorn inte attackeras av varken trojaner, PC-masker eller phishing. Och du kan lugnt låta dina barn surfa utan att behöva bevaka dem. Det är viktigt att se till att installera ett antivirusprogram, då det kan kosta dig dyrt om din dator först tas över av hackare. I de flesta fall kommer de cyberkriminella att kräva tusentals kronor för att du ska få tillgång till dina filer igen och du kan undvika detta genom att köpa ett antivirusprogram till dina barns datorer.

Se till att rengöra din dator med jämna mellanrum

Ett annat bra råd när det gäller att skydda din familj från onlinesvindel är att se till att hålla datorn ren.
Experter rekommenderar att du rengör datorn regelbundet och det gör du genom att återinstallera all programvara. Det kanske låter lite tidskrävande och besvärligt, men det är faktisk inte så farligt – och om det innebär att dina barn undviker en cyberattack är denna tiden såklart väl spenderat. Dessutom kan det vara en bra idé att separera datoranvändningen på den delen som används till allvar och den delen som används till lek. Det betyder att om du använder en dator till internetbank, till hälsosaker och login till viktiga konton, så bär du inte samtidigt använda denna till sociale medier, spel och okritisk surfande.

Så här kan du testa ditt eget online beteende

Om du är osäker på om ditt och din familjs beteende på nätet utgör en verklig risk för hackerattack kan det vara en bra idé att göra en test. Här kan du tex fråga dig själv hur mycket av innehållet på din dator som är viktigt för dig. Det vill säga, om det skulle störa dig ifall andra fick tillgång till det eller om det skulle raderas. Om det är fallet bär du inte låta dina barn använda din dator och dessutom bör du vara extra uppmärksam på ditt beteende på nätet.

IT-bedragare har blivit alt mer sofistikerade


Jämfört med tidigare råder det ingen tvekan om att IT-bedrägerier har blivet allt mer beräknade under de senaste åren, när det gäller att hacka oskyldiga familjer. Det innebär att de använder mycket effektivare metoder till att få tillgång till just dina personkänsliga uppgifter. Dessa metoder inkluderar att locka barn genom att dölja skadlig kod i rolig reklam. På så sätt kan barn lätt råka installera skadlig kod på familjens primära dator utan att veta det, då de helt enkelt tror de har laddat ner ett roligt spel. På så sätt får IT-kriminella enkelt och snabbt få åtkomst till privata uppgifter och det är därför viktigt att man se till att skydda sin familj från dessa bedragare med hjälp av ovanstående råd.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0