Skydda hela familjen med AVG

Det är ingen hemlighet att det ständigt blir flera hot på nätet. Det innebär att i princip alla kan bli föremål för bedrägeri. Det är självklart ett otroligt deprimerande faktum, men det innebär också att man är tvungen att skydda sig själv och sin familj mot cyberhot. Undersökningar visar nämligen på, att svenskar är lite naiva när det rör sig om online-svindel och IT-säkerhet.

Det finns därför gott om möjligheter till förbättring inom detta område då de flesta tycks mena att cyberhot endast är något som händer för grannen. Dock ser man dessa år allt fler fall där svenskar luras av hackare och falska hemsidor och på så sätt blir hoten allt fler. Här i artikeln kan du läsa mycket mer om hur du skyddar hela familjen online och på så sätt skapar en säkrare internetkultur hemma.

Hacking och bedrägeri på nätet blir värre och värre

Enligt ledande IT-experter på området kommer hackning och bedrägeri bara att bli värre de närmaste åren. Det är alltså ett faktum som alla måste ta på allvar, detta är inte bara fallet för företag men gäller också svenska familjer. Trots detta finns det dock många människor som inte kan handskas med tanken om online-kriminalitet och alla de allvarliga konsekvenser som det kan leda till. Det kan också vara svårt att genomskåda, men eftersom alla riskerar att bli lurade bör du absolut fundera på hur du kan bekämpa detta – och ifall du har barn är det självklart extra viktigt att komma ihåg att skydda dem också. Det råder ingen tvekan om att många barn glömmer riskerna med att vara på nätet, och därför lätt klickar sig in på falska hemsidor. Barn kan på så sätt bli IT-bovarnas tillgång till konfidentiella informationer, då de nyttjar att barn ofta är okritiska på nätet.

Köp en enskild dator åt dina barn

Om du vill skydda din familj från internetkriminella kan det vara en bra idé att börja med att köpa en egen dator åt dem. Det är nämligen så at ifall ditt barn klickar på en länk på en spännande webbplats så kommer maskinen att infekteras med skadlig programkod vilket innebär att IT-kriminella fritt kan ta över din dator – och därmed har de tillgång till dina foton, dokument och personkänslig information. Men om barnen får en egen enskild dator kommer inte bovarna att kunna komma åt dina personliga data. Barnen klickar självklart inte på falska länkar med flit, men som sagt är barnen ofta mer okritiska på nätet, och om en hemsida verkar tillräckligt spännande kan det lätt betyda att en cyberkriminell plötsligt har tillgång till viktiga data och dokument.

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0