Ge nytt liv till din laptop med dessa knep

Oavsett hur snabb och snygg din laptop var när du först köpte den åldras datorer precis som människor. Med åren blir våra muskler och leder svagare och våra rynkor börjar komma fram. Visst består inte din laptop av hud och muskler, men under åren blir den långsammare, mindre effektiv och kanske mister den till och med sin glans.

Förr eller senare kommer du behöva skrota din laptop, men många gånger räcker det med en rejäl make-over för att den ska hålla i ytterligare några år. Innan du tar med din kära arbetskamrat till tippen föreslår vi att du använder dig av åtminstone några av följande tips för att liva upp din laptop!

Rensa datorn invändigt

Märker du att din laptop är extremt långsam beror det högst sannolikt att du har en mängd program och filer som ligger och tar onödigt mycket plats. Här föreslår vi alltid först och främst att man åtgärdar problemen innan de uppstår. Det vill säga: spara inte bilder och dokument längre än du är i behov av dem, spela på ansedda sajter som Mr green online casino där inga extra filnedladdningar krävs och ladda inte ner fler program än nödvändigt. Viktigast av allt är väl ändå att ha ett antivirusskydd installerat för att förhindra att skadliga filer fäster sig i din dator och infekterar den!

Är skadan redan skedd och din laptop är fylld med allt för mycket skit rent ut sagt – ja då är det bara att rensa den. Behöver du verkligen de e-böckerna du läste i skolan förra året? Hur mycket använder du egentligen Photoshop? Och måste du ha flera album med bilder från semestern sparade? Om du tycker det är jobbigt att göra dig av med ting kan du alltid överföra det till ett externt USB-minne.

Uppdatera din laptops drivrutiner

Om du rensat det mesta som ligger och skräpar redan men inget tycks fungera kan det vara sega drivrutiner som är problemet. Vill du verkligen ge din laptop en riktig boost är det bästa tipset vi har att uppdatera din laptops drivrutiner. Det kan vara lite dyrt, så var beredd på att det kostar. Men det är fortfarande mer värt att lägga pengar på en uppdatering av drivrutinen än att köpa en helt ny laptop. Se till att välja ett pålitligt uppdateringsprogram med vilken du får valuta för pengarna.

Avsluta med att fixa till dess yttre

När datorn är rensad invändigt kommer den se ut och kännas precis som den gjorde när du köpte den… eller? Nä, den kommer troligtvis kännas ny men kikar du på den utifrån ser den fortfarande lika gammal ut. När du väl är igång med att ge din laptop nytt liv föreslår vi därför att du fixar dess yttre samtidigt. Rensa tangentbordet och tvätta skärmen kan vara vad som krävs för att din laptop ska kännas ung igen.

Tänk bara så mycket smuts, fett och annat som fastnar på din laptop. Genom att göra dig av med detta får din laptop nytt liv och tillsammans med dess förbättrade inre kan ni leva ytterligare några fler år ihop!

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0