Surfa online utan reklam med Adblock

Finns det något mer irriterande än att bli avbruten av massvis med reklam när man surfar online? Nej, skulle väl inte tro det. Som tur är finns det speciella verktyg som kan användas för att blockera reklam på internet, däribland Adblock.

Adblock är en av de många “adblockers” som blockerar irriterande reklam när man surfar online. Utöver att man slipper irriterande popupfönster, blinkande banners och videoreklam, ökar man också säkerheten online med Adblock. I denna artikel diskuterar vi varför du bör ha Adblock installerat och vilka fördelar det finns med dessa fantastiska verktyg.

Vad är Adblock och hur fungerar det?

Adblockers, däribland Adblock, fungerar på ett par olika sätt. När man använder sig av en adblocker som Adblock får man tillgång till ett par olika verktyg för att blockera olika typer av reklam online på. Samtidigt kan man ta bort cookies och andra webbmarkörer för att effektivt begränsa reklam. På så sätt förhöjer man sin upplevelse när man surfar online eftersom man slipper störningar eller avbrott när man surfar.

Fördelar med en adblocker

De största fördelarna med att använda sig av Adblock när man surfar är de faktum att man skyddar sin integritet, undviker reklam och kan surfa snabbare. Det hela hänger liksom ihop på ett sätt.

Skydda din integritet
Många gånger reflekterar man inte så mycket på de reklamer som hela tiden dyker upp när man surfar online. Man klickar bort dem och tänker inte så mycket på det. Men faktum är att många reklamer är riktade mot just dig! Just därför ser du ofta reklamer på ting du kanske faktiskt skulle kunna tänka dig att köpa, som proteinpulver för träningen, en klänning till födelsedagsfesten och så vidare. Detta kan många tycka är lite väl mycket intrång på deras integritet.

Att använda sig av ett antivirusskydd som AVG när du surfar är såklart det första steget för att skydda din integritet, eftersom du då minimerar risken för olaga intrång. Men en adblocker hjälper också en bit på vägen, eftersom företag då inte får tillgång till att spåra dig och din trafik online för att kunna rikta reklam åt dig.

Undvik jobbiga popupfönster
Om det inte redan gjorts tillräckligt tydligt är en adblocker såklart fördelaktigt för dig som gärna vill undvika en massa reklam när du surfar online. Det finns väl inget jobbigare än att bli avbruten av en dålig reklam när du ser på Youtube, eller ännu värre – massa popupfönster när du jobbar, pluggar eller bara scrollar genom sociala medier. Med en adblocker slipper du detta!

Surfa snabbare
Alla datorägare är utan tvekan bekanta med det faktum att ens dator gärna blir långsam när det händer mycket på den. För många programvaror installerade gör gärna en dator extremt seg, men det gör även för mycket reklam! Vill du surfa snabbare och slippa att din dator blir överbelastad kan det således vara smart att installera Adblock eller en annan adblocker. Då slipper du just detta problem och kan istället njuta av snabb surf när du det du ska göra på din dator!

AVG-Virusskydd.se
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0